Capítol 14

L' Aparcament

Avui les Germanes Mesnosigue han anat a comprar al Super en lo seu "Ferrari" de l’any de la castanya, però en dissabte, tots los aparcaments estan plens i desprès de donar més voltes que un ventilador, han vist un cotxe que sortia d'un aparcament i quan estaven a punt d'aparcar, els ha passat per la dreta i a tota pastilla un cotxe roig i els ha pres el lloc.

- S'ha de ser més ràpida! Je,je,je. (Damunt conya).

- Però, quina cara més dura! Seràs capsigrany!!!

- Calma dóna, no n’hi ha per tant. Li contesta aquell fulano.

- Calma?! Si baixo veuràs la poca que tinc. Diu Secundina tota airada.

- Però si sou les Germanes Mesnosigue! On aneu amb aquesta tartana del segle dinou? Je, je, je.

Lo paio en qüestió era lo pelacanyes, un antic company de conservatori que sempre que podia els feia la punyeta i elles l'anomenaven així pel carinyo que li tenien.

Van callar i no li van contestar. Sabien que tenien les de perdre; lo coneixien molt bé i en molta ràbia continguda, van deixar-ho estar.

Al final van trobar un aparcament.

En aquell rifi-rafe que van portar les germanes en lo pelacanyes, uns camioners que estaven prenent-se una cervesa al bar d'enfront del Super, ho van veure tot i van pensar que lo comportament d'aquell fulano no era correcte.

A més, les germanes els hi van caure bé per la seva actitud passiva, es veien unes dones educades i humils. (No les coneixien molt).

Van decidir donar un escarment a aquell tio poca-solta: van agafar una corda, la van lligar al para-xocs del cotxe de lo pelacanyes i fent força, el van treure fora de l’aparcament deixant-lo al mig i obstruint lo pas. (Eren uns tios molt fornits). Després, van avisar als Mossos dient que havia un vehicle mal aparcat. En cinc minuts es van presentar al lloc dels fets.

La grua es va emportar el cotxe i la multa va ser morrocotuda. Lo Pelacanyes no entenia com va fer cap lo seu cotxe al mig del aparcament perquè estava mol segur d'on l'havia deixat.

Les germanes van veure tot lo desplegament de la grua i els Mossos i van quedar sorpreses veient tot aquell panorama i van comentar:

- S'ha hagut de deixar lo cotxe sense posar el freno de mà. Je, je, je. Va dir Primitiva.

- I pot ser ha anat lliscant fins sortir fora. Això li ha passat per malfaràs. Je ,je, jeeeee. Secundina estava xalant veient a lo pelacanyes demanant clemència.

Los camioners ho van gravar tot amb detall: la grua emportant-se el cotxe, l'actuació dels Mossos i la multa que li van posar.

Lo pelacanyes jurava per Déu que ell era un home responsable i havia deixat el cotxe ben aparcat, però no es va lliurar de la multa ni la repercussió que va tenir lo seu mal comportament.

Los camioners van penjar lo vídeo per Internet.

Escrits Pilar Murall Moreira

Les Germanes Mesnosigue