Capítol 12

Mozart va al veterinari

Primitiva va portar a Mozart al veterinari per primera vegada, estava molt preocupada perquè lo gat feia dies que no podia "evacuar" (li feia mal la panxeta pobret) i abans que la cosa anés a més va anar a Don Golondrino Passerell per a que li donés un cop d'ull (al gat). Es un veterinari molt apreciat pels ramaders del poble.

Lo veterinari el va explorar pels "quarts darrers". Això a Mozart li va fer obrir l'ull i va bufar molt fort donant a entendre que no li agradava. Però lo doctor Passerell va continuar remenant per allí i per allà sense importar-li l'opinió del gat .

Quant va acabar de auscultar-lo va dir que aquell minino estava molt ben cuidat i no calia fer-li res més. Va receptar-li unes píndoles per poder anar de ventre en naturalitat i va dir-li que demanès una pròxima visita si d'això s’intensifiques més en profunditat.

Primitiva havia pensat que aquella visita no li cobraria (greu error). Se va encaminar cap a la porta, però, lo D. Passerell va sortir darrera d'ella i li va dona la factura (setanta euros).

- 70 euros per mirar-li los "baixos" al gat?! ?Pos sí.

Primitiva un cop va sortir al carrer i enfadada del abús econòmic, va dir mirant a Mozart.

- La pròxima vegada t'untaré lo cul en oli i ens deixarem de tonteries!.

Escrits Pilar Murall Moreira

Les Germanes Mesnosigue