Capítol 5

Diari Lo Poble. Festes Patronals.

DIARI LO POBLE - Edició nº598 (periòdic gratuït)

FESTES PATRONALS

Després de les acarnissades eleccions municipals, tot ha tornat a la normalitat. Los nous polítics han volgut donar a entendre que són millors que els que hi havien abans i aprofitant l'ocasió, han donant un nou aire al programa de festes de Sant Pacià (patró de Rocadura).

Faran alguns canvis per seguretat i aquesta és la nova programació, no té pèrdua:

Programa oficial de festes

Prohibit los bous al carrer. Són perillosos i sempre s'acaba malament.

Es suspèn la festa del "Vi en sifó", les taques de vi són molt costoses de treure i hem d’estalviar. Les arques de l'Ajuntament estan buides.

La llançada de còdols se suspèn per falta de faroles. No en queden per reposar.

La carrera de sacs que es feia costa avall del Castell, ha canviat de lloc, ara es farà per la vora del riu i evitarem accidents no desitjats.

Los focs d'artifici se suspenen per seguretat. Sempre s'acaben les festes en l'actuació inevitable dels bombers.

<<Lluis Mariano Primícia (Catalunya Express)>>

OPINIÓ

Si los senyors polítics es pensen que no farem les festes tradicionals, van llestos! Des dels temps de Carles I de Espanya i V d'Alemanya, al nostre poble s'han fet bous al carrer, carreres de sacs, llençada de còdols i focs d'artifici. La festa del vi en sifó no! perquè no s'havien inventat los sifons.

Senyors polítics! no ens vinguin en contes de fades, perquè si avui esteu al lloc on esteu és gràcies a natros que els hem votat; però compte! això no els dóna potestat per canviar les nostres festes.

Dediqueu-vos a fer mítings i "presentacions en societat" i no ens toqueu els pelendengues perquè podeu acabar "nedant" junt amb los cirulos riu avall i ja sabeu que aquests peixos són mol grans. (Qui avisa no és traïdor).

<<La Comissió Ciutadana per la Llibertat>>

DIARI LO POBLE - Edició nº599 (periòdic gratuït)

FESTES PATRONALS

Nou programa oficial de festes

Es podran fer los Bous al Carrer i Carreres de Sacs. Les contusions i trencades d'ossos que es produiran valen mols diners, La Seguretat Social no ho pot assolir i per cobrir aquestes despeses inclourem un nou impost de tres-cents euros a l’any.

Es farà la festa del Vi en Sifó, però cadascú serà responsable de netejar les taques que quedaran per les voreres, baix multa de cent euros si no es compleix.

Després de llençar los còdols, los participants pagaran de la seua butxaca els danys al mobiliari local.

Los focs d'artifici seran light i a càrrec dels participants. Es podran petar cigronets, pitiplams i algun coet borratxo i prou.

<<Paco Punytancat. Edil de festes i disbauxes>>

OPINIÓ

Ja veiem que lo Senyor Punytancat ha volgut col·laborar en lo poble oferint-nos un nou programa de festes patronals, però ha oblidat que nedar pel riu en lo temps que fot i rodejat de cirulos no és recomanable però si "perfila" millor lo programa de festes, perquè ja veiem que té bona intenció, podrem arribar a un enteniment. Esperem que hi pose interès, guanyarà mols vots cregui'm. Desitgem que aquest any puguem gaudir de les nostres festes tradicionals com sempre hem fet.

Visca Sant Pacià!

<<La Comissió Ciutadana per la Llibertat>>

Clínica Oriental < Xau Xen Xunt> Es faran descomptes del 50% als "probables" contusionats que es vinguin a visitar per aquestes dades).

Escrits Pilar Murall Moreira

Rocadura del Camp