Capítol 2

Rocadura a la actualitat

No ha canviat molt des d'aquells fets de la independència Espanyola, actualment Rocadura és un poble bastant conegut i té molta fama, los estrangers francesos vénen molt, sobretot des de que es van assabentar que uns avantpassats van conquerir Rocadura del Camp durant una bona temporada. Però la història no conta que els habitants del poble los van fer fóra de males maneres i los rocadurens no gosen dir-los que van errats, perquè donaria que pensar i a lo millor no tornarien mai més per aquest indret i com que "la pela es la pela" pos ho ometen.

La gent de les ciutats properes venen a passar-hi les vacances d'estiu perquè gosen d'un clima fresquet, no arriba a passar dels trenta graus i per les nits es pot dormir tapat amb un llençol.

Actualment la Casa Consistorial està regida per un grup de persones de diferents ideologies, però tots van a una quant han de fer algo pel poble. Lo seu lema és: Primer la gent nostra i el nostre poble... desprès tot lo que calgui. Porten regint l'Ajuntament més de vint anys (no ho deuen fer tant malament). No tenen intenció d'amollar la poltrona hasta jubilar-se (es veu que estan còmodes).

Fenici Malcarat i Carabassa, l’alcalde de Rocadura, és un home bastant exigent i no admet cap equivocació per part de ningú i menys dels edils; diu que en lo que cobren han de moure lo cul de la cadira i estar atents als problemes de la gent i solucionar-los lo més aviat possible (per això sempre surt elegit).

Alfonsina del Vallperdut es la seua mà dreta i regidora de recursos humans, ella sempre està al seu costat ajudant i per més difícil que sigui no l'ha deixat mai a l'estacada, ha "cobrat" més d'una vegada per fer-li costat . Té molt caràcter i ningú gossa a portar-li la contraria; és una dóna valenta, educada i molt solidària. Tots els companys l'aprecien i l'ajuden sempre en tot lo que els demana.

Avelardo Figatova del Vallperdut, lo nebot d'Alfonsina és nou al Ajuntament, està una mica verd i posa la pota més d'una vegada, però com es lo nebot de la consellera, tothom lo tracta bé i li disculpen les posades de pota.

La tieta li ha aconseguit un lloc a l'Ajuntament de policia local, ella l'estima molt i no se ho va pensar gens al hora de endollar-lo. Ell és un noi bon jan però en lo cap ple de pardals, hasta fa pocs dies era un del nois més tarambana que es pot imaginar.

La colla d'amics que té són emprenyadors hasta més no poder. Com que tots venen de famílies en poder adquisitiu alt, pos es permeten el luxe de fer totes les gamberrades que vulguen, pos tenen les esquenes cobertes. Però ara que Avelardo és policia local, los seus amics s'han quedat una mica descol·locats. És natural se ho miraran molt de fer gamberrades... o no?.

Avui a l'Ajuntament estan tots a l'expectativa del nou policia, saben que Alfonsina estima al seu nebot com si fos el seu fill i es guardaran molt i prou de criticar-lo davant la tieta.

Justament avui des de la Generalitat han avisat a Fenici que venia un alt personatge a visitar-lo. Los edils no en tenen idea, Fenici ho porta molt amagat perquè no li fa cap gracia que des de la Generalitat el vulguin manducar. Ara veurem com se desenvolupa Fenici d'aquest assumpte que des de fa dies no el deixa dormir.

Escrits Pilar Murall Moreira

Rocadura del Camp