Capítol 1

La bondat humana

- Iaia estàs desperta?

- En este moment ho acabo de fer. On vas tan pronte carinyo? només son les set

- Iaia ja ha sortit lo sol fa molt rato.

- Avui es diumenge, dorm carinyet meu.

- No tinc son iaia.

- D'acord ara m'aixecaré (mare meua! estic feta pols).

- Iaia encara no estàs vestida? corre que tinc gana!

- Ja vaig tot lo depresa que puc, però no dono més de si (tinc l'esquena fotuda, haurè d'anar al fisió a que em faci fregues).

- Iaia tens uns coloms enganxats al balcó.

- La mare que els va...! ara vinc carinyo.

- Iaia on vas en la granera?.

- A agranar lo balco que està brut (a matar-los d'un cop de granera si puc a estos fills de sa mare!).

- Iaia a tu t'agraden los colomets? veig que en tens uns quants enganxats a la balconada. M'agrada molt aquell que s' està menjant l'alfàbega, iaia! pots agafar-lo?

- Me cag... És difícil reina meua. Ho intentaré. Ves a menjar-te l'esmorzar que t'he preparat a la cuina. (Ara veureu com vos envio a tots fora de la Península Ibèrica coloms del dimoni! estos coets vos persuadiran de que no sou benvinguts a ma casa).

- Iaia que ha sigut este soroll tant fort que he escoltat? Han sortit volant tots els colomets pobrets. Iaia que 't passa, estàs plorant? No et preocupes demà tornaran a vindre un altra vegada, no ploris dona.

- És que em fa mal lo cap, vaig a prendrem una aspirina.

(M'he socarrimat los dits, en lo fragor del moment m'he descuidat i he tingut el coet a la ma més temps del que deien les instruccions. Això deu ser un càstig per volgué carregar-me als plumífers. Però no penso claudicar, u intentaré de nou hasta que no tornen mai més! Ho juro per la salut del meu home!)

- Iaia he pensat que podries tenir un colomar dalt al terrat i jo me cuidaria de donar-los el menjar tots els dies. Tat que seria meravellós? Iaia ho faràs per mi? Imaginat si ara t'estimo molt encara t'estimaré molt més. Ets la més guai de totes les iaies del món!

(Això és coacció, ho solem fer los grans quant volem que els néts ens facin cas, veieu los resultats? Cuidem lo que els ensenyem)

- Iaia, ja tornes a plorar? vine que t'abraçaré i et passarà el mal de cap, a mi sempre em passa quan tu m' abraces.

(Déu meu quin pecat he fet!!!)

Escrits Pilar Murall Moreira

Iaios i néts